25% OFF MOODINGS.COM

DET BEDSTE JEG NOGENSINDE HAR GJORT FOR MIG SELV

ct+Pictures by me.

Jeg så forleden nogle rigtig forfærdelige billeder af ‘min township’ Masiphumelele, hvor jeg for knapt et år siden, i selskab med min veninde Ditte, arbejdede frivilligt i Januar 2015. Den lille ‘by’ rummer tusinde og tusinde skurhuse, hvor beboere af Masi bor og har deres daglige færden.
Det er svært at skulle sætte ord på Masiphumelele, da det er som ingen andre steder jeg før har været. Et stort befolkningstal på et meget lille areal, uden politi, med deres helt eget system, her i blandt taxa-system, da de officielle taxaer ikke tør eller vil befinde sig på Masi’s grund, samt generelt svære og meget fattige vilkår..

Hvis jeg alligevel skulle sammenligne Masiphumelele med noget herhjemme, ville det klart være en festivalsplads. Skurene/husene står lige så tæt som teltene på Roskilde. Der er beskidt og med stor farer for at træde i glasskår (gang dog dette med 1000 i Masi). Og størst af alle sammenligninger: Stemningen, smil, glæde og varme.

Selvom Cape Town tidligere er blevet betegnet som ‘Murder Capital’ med usandsyneligt mange drab hver dag, og vi blev beordret til at holde os langt væk fra Masi når mørket faldt på, så er det det gladeste og varmeste sted jeg nogensinde har været.
I søndags brændte over 800 “shacks”, og gjorde over 4000 hjemløse I Masiphumelele. Mange har mistet alt, mange der i forvejen stort set intet havde.
Det gør mig så ondt, og mine tanker går i disse dage til Masi, Kiddies Corner og ikke mindst alle børnene af Masiphumelele.

Selvom vi kun tilbragte en måned i Cape Town og I Kiddies Corner, så tænker jeg på dem hver dag. Det har været den største oplevelse i mit liv og det forhold vi fik med Mama, hendes familie og børnene er helt unikt. Aldrig er jeg blevet taget imod med så åbne og varme arme, og gud hvor vil jeg gerne tilbage.

Jeg kan kun anbefale folk at arbejde frivilligt.
Uanset hvor i verdenen du vil hen. Jeg ved at jeg har gjort en forskel for mine medmennesker i Cape Town, men mest af alt har jeg gjort en forskel for mig selv. Det jeg har taget med mig fra Cape Town er så stort og noget jeg kan leve højt på, lige til den dag hvor jeg tager tilbage igen.

Læs alle mine indlæg og tanker fra Cape town her, her, her og her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

25% OFF MOODINGS.COM